EELK valis esmakordselt assessoriks naiskirikuõpetaja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani koguduse õpetaja praost Katrin-Helena Melder.
Järva-Jaani koguduse õpetaja praost Katrin-Helena Melder. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) kirikukogu valis kirikuvalitsuse ehk konsistooriumi uue koosseisu ning esimest korda EELK ajaloos sai assessoriks ordineeritud naisvaimulik, Järva-Jaani koguduse õpetaja Katrin-Helena Melder, vahendas ERR.

Konsistooriumi eelmisest koosseisust jätkavad assessoritena Marko Tiitus, kelle vastutusalas on haridus, samuti jätkab usuteaduse instituudi rektor Ove Sander, kes tegeleb hoolekandetööga ning eelmisest koosseisust valiti tagasi ka Kadri Eliisabet Põder, kes tegeleb kiriku rahvusvaheliste suhetega.

Kirikukogu valis kantsleriks Andrus Mõttuse ning uueks assessoriks sai Järva-Jaani koguduse õpetaja Katrin-Helena Melder, kelle töövaldkonnaks on misjon ning kiriklik laste- ja noortetöö.

«Väga palju on ju õppida ja samas siis ka koostööd teha. Need on kaks märksõna,» kommenteeris 14 aastat Järva-Jaani Ristija Johannese kogudust teeninud Melder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles