Paljud vabatahtlikud päästekomandod peavad töö lõpetama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna vabatahtlike masinad on vanad, siis sageli ei saa nad väljasõita, sest mootor streigib või on rehvid kulunud.
Kuna vabatahtlike masinad on vanad, siis sageli ei saa nad väljasõita, sest mootor streigib või on rehvid kulunud. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Veel teadmata hulk vabatahtlike päästekomandosid peab oma töö peatama, sest nende masinapark ei vasta nõuetele, päästeamet loodab lähiajal probleemi ulatusest ülevaate saada.

Osad vabatahtlikud päästekomandod kasutavad sõidukeid, millel pole ülevaatust, kindlustust või mis pole isegi liiklusregistris ning enne kui asjad on korras, neid masinaid enam kasutada ei saa, vahendasid ERR-i uudisteportaal raadiouudised.

Ministeeriumi pääste ja kriisireguleerimispoliitika osakonna nõunik Marko Põld tõdes, et seepeale tekkis kahtlus, kas autod on ka tehniliselt korras ning õige pea selgus, et masinatel pole kindlustust või tehnoülevaatust.

«Reaalsus on paraku see, et need vanad autod ilmselt tehnilist ülevaatust ei läbi ja nendega ei tohiks ka liikluses osaleda,» ütles  Raidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles