Mardiste: jäin Pevkuri tõttu suurepärasest võimalusest ilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Mardiste
Peep Mardiste Foto: Kristjan Teedema

Peep Mardiste, kellel ei lubatud väidetavalt poliitilise kuuluvuse tõttu kandideerida euroliidu majandus- ja sotsiaalkomiteesse, ütles, et jäi võimalusest ilma sotsiaalminister Hanno Pevkuri «tarkuse» tõttu.

«Õiguskantsleril poleks olnud võimalik teistsugust otsust teha, sest minu diskrimineerimine n-ö valesse partesisse kuulumise tõttu oli nii ilmselge,» kommenteeris Peep Mardiste ERRi uudisteportaalile tänast Indrek Tederi otsust, et sotsiaalminister diskrimineeris teda poliitiliste veendumuste tõttu.

«Väga huvitav oleks olnud oma varasemat Brüsselis töötamise kogemust Eesti kodanikuühiskonna heaks rakendada, minister aga jättis mind suurepärasest võimalusest ilma,» ütles Mardiste, kes on oma sõnul Eesti kodanikuühiskonna asju ajanud pea 20 aastat.

«Tänu ministri tarkusele olen viieks aastaks jäänud ilma jäänud väga huvitavast tööst Eesti kodanikuühiskonna edendamiseks,» märkis Mardiste.

Mardiste lisas, et pärast sellist kohtlemist ei kavatse ta kindlasti järgmisel korral uuesti kandideerida, sest tal on mingi väärikus olemas, samuti ei ole tal plaanis kohtusse pöörduda.

Õiguskantsler Indrek Teder teatas täna, et sotsiaalministeerium diskrimineeris Peep Mardistet tema poliitiliste veendumuste tõttu, kui ei nimetanud teda 2010. aastal euroliidu majandus- ja sotsiaalkomitee liikme kandidaadiks seepärast, et ta kuulus parteisse. Tema hinnangul oli põhiseadusega vastuolus kandidaatidele esitatud nõue, et nad peavad olema poliitiliselt määratlemata.

Õiguskantsler saatis sotsiaalministrile soovituse vabandada avaldaja ees tema õiguste rikkumise pärast. Samuti soovitab Teder muuta võrdse kohtlemise seadust, et tagada isikute õiguste tõhusam kaitse diskrimineerimise vastu sarnastesse esinduskogudesse nimetamise korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles