Lihatööstuse eksjuhte kahtlustatakse rahaga sigatsemises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Soorm (vasakul) ja Mati Tuvi on saanud kahtlustuse tööandjalt suure summa omastamises ning rahapesus.
Teet Soorm (vasakul) ja Mati Tuvi on saanud kahtlustuse tööandjalt suure summa omastamises ning rahapesus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

«Kui aasta tagasi lasi kontserni vastne tegevjuht Jari Latvanen mind lahti, jäi õhku küsimus, kas see oli ühe suure mehe väikseim tegu või väikese mehe suurim saavutus. Praegu kaldun uskuma seda viimast varianti,» teatas Rakvere lihatööstuse endine juht Teet Soorm eelmisel nädalal Postimehes lihatööstuse siseheitlusest rääkinud otsekoheses intervjuus.

Eile sai Soorm teada talle isiklikult ilmselt kibedavõitu tõe. See, mida tema hindas «provotseeritud 1990ndate Viru tänava kakluse stiilis lahkuminekuks» ja «maffiafilmilaadseks pöördeks», on Eesti uurimisorganite nägemuses siiski suur majanduskuritegu.

Soorm muidugi eitab seda, kuid prokuratuur ja politsei näevad asju siiski teises valguses. Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo oli paar viimast kuud, juba alates septembrist töötanud Rakvere lihatööstuse omanikfirma HKScani kuriteoteate materjalide kallal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles