Rongi katusele roninud laevakaitsja tekitas Indias segaduse (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjus eestlane
Purjus eestlane Foto: Kuvatõmmis India veebiküljelt

Aastaid Indias vangis istunud laevakaitsja sattus eile pärast vabanemist sekeldusse, kui ronis purjuspäi rongi katusele. Mees selgitas politseile, et tahab koju Eestisse.

India raudtee valvemeeskond tõi Chennai keskraudteejaamas kolmapäeva hommikul ühe vaguni katuselt alla purjus mehe, kes püüdis seal elektrikaablist kinni haarata, kirjutas ajaleht The Times of India.

Postimehe andmetel on tegemist ühe eestlasest laevakaitsjaga.

Valvurid sidusid mehe käed kinni, panid ta pakikärusse ja sõidutasid jaama peasissekäigu juurde. Juhtunut pealt näinud fotoajakirjanik J. Jackson püüdis koos oma kolleegiga meest aidata. «Ta soovis minna tagasi Eestisse. Paistis, et ta oli jalutanud paljajalu ning ta nägu oli katki. Mees oli vaevu teadvusel, kui valvemeeskond ta kärusse pani, kuid lõpuks ta ajas end püsti,» rääkis fotograaf lehele.

Ähmase pilguga ning oma varasemast tegevusest kulunud riietega mees küsis seejärel enda ümber olevatelt politseinikelt suitsu.

«Ta oli purjus ega olnud suuteline rääkima,» ütles raudtee valvemeeskonna esindaja lehele. «Me andsime ta üle politseile,» lisas valvetöötaja.

India raudteepolitsei ohvitseri teatel said nad mehe rahakotist leitud paberite järgi teada, et ta peatub YMCA hostelis. «Me palume hosteli töötajatel tema eest hoolitseda. Menetlust ei alustata, kuna ta ei sooritanud kuritegu,» ütles politsei esindaja.

Fotograafi sõnul kinnitas hosteli esindaja, et mees kuulus samas ööbivate eestlaste gruppi.

Eesti välisministeeriumi poole pole antud juhtumiga seoses pöördutud.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles