Oma naise süüdanud süürlase karistust ei leevendatud

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kovad Mohammad.
Kovad Mohammad. Foto: Tairo Lutter

Kohus otsustas eile, et ei kergenda armukadedusest oma naise süüdanud süürlase karistust.  

Harju maakohtus septembris oma naise süütamise eest 10-aastase vangistuse saanud Kovan Mohammadi (20) kaitsja Alar Neiland arvas, et noormehe süü tuleks ümber hinnata ning mõista talle senisest lühem vanglakaristus, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Eile leidis Tallinna ringkonnakohtu kolleegium, et apellatsioonides esitatud väited ei anna alust maakohtu poolt piisava selgusega põhistatud karistuse muutmiseks ja jättis Harju maakohtu otsuse süüdistusasjas muutmata, sõnas ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu. 

Kolleegiumi leidis, et kohtuniku siseveendumusest lähtuva karistusmäära valiku tühistamiseks on alust eelkõige juhul, kui selle küsimusel lahendamisel on tuvastatav selge materiaal- või menetlusõiguslik rikkumine ning sellel on olnud vahetu toime kohtu siseveendumuse kujunemisele, mis on toonud kaasa kuriteo raskusele või süüdimõistetud isikule ilmselgelt mittevastava karistuse mõistmise. 

Kohtuotsus ei ole jõustunud ja seda on võimalik Riigikohtus kassatsiooni korras vaidlustada 30 päeva jooksul. Seega on kaitsjal ja Mohammadil võimalik otsustada, kas nad kaebavad otsuse edasi. 

Sõjapõgenikuna Eestisse saabunud Mohammad süütas armukadedusest 7. märtsi õhtul Lasnamäe linnaosas asuvas Majaka tänava korteris oma abikaasa. Üliraskes seisundis naine viidi haiglasse. 

Mohammadi süüdistatakse raske tervisekahjustuse tekitamises, millega kaasnes oht elule ja tervisehäire. Lisaks esitati mehele süüdistus valu ja tervisekahjustuste põhjustamises lähi- või sõltuvussuhtes toime pandud korduvas kehalises väärkohtlemises.

Viimases kuriteos ehk naise väärkohtlemises tunnistas mees ennast süüd, kuid ei tunnista oma süüd raskemas kuriteos ehk naise elu ohtu panemises. 

Kohus leidis, et mehe süü on tõendatud mõlemas kuriteos ja mõistis talle liitkaristuseks 10 aastat vangistust. Karistuse kandmise alguseks loetakse tänavu 8. märtsi, mil politsei mehe kinni pidas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles