Lisaeelarve arutelu: Tallinna TV vs eralasteaedade toiduraha

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Taavi Aas.
Linnapea Taavi Aas. Foto: Sander Ilvest

Eilsel Tallinna linnavolikogu istungil küttis kirgi teise lisaeelarvega Tallinna Televisioonile eraldatav raha.

Volikogu opositsioon tahtis esiteks teada, milleks Tallinna TV lisaraha vajab. Lõppeva aasta eelarves on Tallinna TV-le eraldatud 3 563 500 eurot. Esimese lisaeelarvega sai TTV veel 14 386 eurot. Teise lisaeelarve projekt näeb Tallinna TV-le ette 84 500 eurot programmimahu suurenemisega kaasnenud lisakulutusteks, selgitas linnapea Taavi Aas volikogus eelarve projekti tutvustades.

«84 500 eurot on aasta viimaseks kuuks tore summa. Milliste kulude katmiseks on see summa kavandatud ja arvestades seda, et järgmise aasta eelarves Tallinna televisioonile ette nähtud, summa ei suurene, siis mis puhul need sel aastal tekkinud kulud järgmisel aastal Tallinna TV eelarvest ära langevad?» küsis sotsiaaldemokraat Anto Liivat.

«Need kulud ei lange ära, sest järgmise aasta eelarves on Tallinna televisioonile planeeritud sama suur summa, kui tänavuse eelarve ja lisaeelarvetega kokku, ehk sama palju, kui selle aasta lõplik summa. Suuremaid kulutusi ei planeerita,» kinnitas Aas.

Sots Jaak Juske tahtis teada, mis selle raha eest Tallinna TV-s muutub. «Mina linnapeana ei kirjuta TTV-le ette, mida peab TTV tootma, millised peavad olema saated, mis lähevad eetrisse. Kui on tehtud ettepanek saateid parandada ja mahtu muuta, siis linnavalitsuse seisukoht saab olla, kas eraldada raha või mitte,» vastas Aas.

Juske hinnangul on sellised poliitilised valikud imelikud. «Kui Tallinna TV tuleb ja küsib raha, siis antakse raha juurde, süüvimata sellesse, milleks see raha kulub. Kui on vaja anda eralasteaedadele toiduraha, siis selleks raha ei ole. Millest sellised imelikud poliitilised valikud, härra Aas?» küsis Juske.

«Me oleme kindlalt seda meelt, et Tallinna televisioon peab arenema ja paremaks muutuma ja me oleme jätkuvalt valmis sellesse panustama,» ütles Aas, jättes lasteaialaste toiduraha puudutanud küsimuse osa tähelepanuta.

Peale pikka küsimustevooru suunati lisaeelarve koalitsiooni häälteenamusega teisele lugemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles