Eesti-Soome kultuurifondi stipendiumi sai projekt «Rännurahvas»

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Soome kultuurifondi esimese stipendiumi saajad on NO99 ja Jalostamo Kollektiivi. Fotol kultuuriminister Indrek Saar, kultuurifondi ase-esimees Gunnar Okk, Anna Lipponen Jalostamost, Juta Saarevet NO99st ja Petri Tuhkanen Jalostamost.
Eesti-Soome kultuurifondi esimese stipendiumi saajad on NO99 ja Jalostamo Kollektiivi. Fotol kultuuriminister Indrek Saar, kultuurifondi ase-esimees Gunnar Okk, Anna Lipponen Jalostamost, Juta Saarevet NO99st ja Petri Tuhkanen Jalostamost. Foto: Toomas Dettenborn

Eesti-Soome kultuurifondi esimese 15 000 euro suuruse stipendiumi sai kahe riigi ühine kultuuriprojekt «Rännurahvas». Tegemist on NO99 ja rühmituse Jalostamo-kollektiivi koostööprojektiga.

Teatriprojekt «Rännurahvas» põhineb ideel luua uus hõim, kellel oma keel, kultuur ja kombed.

«Idee sai alguse praegusest ajast, mil toimub tohutu rahvasteränne. Kindlat kodu ega kodumaad ei ole paljudel. Tahame oma teatriprojektiga sellele teemale tähelepanu juhtida. Vaatame, mis sellest mõttest täpsemalt teatrilaval sünnib,» ütles valguskunstnik Petri Tuhkanen Jalostamost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles