Vanglas narkootikume tarbinud mees jõuluks koju ei saa

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: Tairo Lutter

37-aastasel Aleksandr Priputnõil tuleb istuda Tartu Vanglas üks kuu kauem, sest tema uriinis tuvastati MDMA-d.

Aleksandr Priputnõid süüdistati selles, et olles kinnipeetav  Tartu Vanglas, tarvitas arsti ettekirjutuseta täpselt tuvastamata ajal, kuid enne 17.06.2017. a narkootilist ainet MDMA.

Käesoleval aastal 17. juulil kella 13:00 paiku toimetati Aleksandr Priputnõi  Tartu Vangla meditsiiniosakonda. Seal tehti Aleksandr Priputnõile narkootilise aine kiirtest, mis andis positiivse vastuse amfetamiini ja metadooni kohta.

Vastavalt Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi keemiaosakonna toksikoloogia valdkonna 29.06.2017. aasta ekspertiisiaktile tuvastati tema uriinis MDMA-d, mis kuulub narkootiliste ja psühhotroopsete ainete I nimekirja.

Seega pani Aleksandr Priputnõi toime KarS § 331 järgi kvalifitseeritava kuriteo, s.o. kinnipeetava poolt narkootilise aine tarvitamise ilma arsti ettekirjutuseta.

Korduvalt varguste ja narkootiliste ainete käitlemise eest kriminaalkorras karistatud Aleksandr Priputnõi kannab vanglakaristust alates 2015. aastast ja oleks vabanenud käesoleva aasta novembri lõpus. 

Tänase seisuga saab mees vanglast välja 2018. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles