Prokurör taotleb Anders Tsahkna kriminaalasja lõpetamist

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Tsahkna.
Anders Tsahkna. Foto: Liis Treimann

Prokurör taotles teisipäeval Harju maakohtus meditsiiniäris tegutseva ekspoliitikust ettevõtja Anders Tsahkna ja tema kahe kaassüüdistatava kriminaalasja lõpetamist.

Prokuröri hinnangul tuleks Tsahkna (46) usalduse kuritarvitamisele kaasaaitamise süüasi lõpetada selles süüdimõistmisel ettenähtud karistuse ebaotstarbekuse tõttu, kuna tema vastu on praegu käivitatud kriminaaluurimine karistusseadustiku raskema paragrahvi järgi, kirjutab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Prokuröri sõnul tuleks lõpetada ka usalduse kuritarvitamises ja võlgniku varalise seisundi teadvas kohustustevastases kahjustamises süüdistatava Leho Tamvere (45) ning sellele kaasaaitamises süüdistatava Kaidi Vainola (42) suhtes otstarbekuse kaalutlustel.

Kohtunik Violetta Kõvask otsustab prokuröri taotluse võimaliku rahuldamise 14. detsembril tehtava määrusega.

Põhja ringkonnaprokuratuur heidab süüdistatavatele ette Tallinnas Laste tn 1 kinnistut omava osaühingu väljaviimist AS-i varakoosseisust, mistõttu viimane pankrotistus ning äritüli teist poolt omakorda selle osaühingu suhtes varaliselt kahjulikke tehingute tegemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles