Polištšuk tegi vabanedes esimese kõne alluvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vadim Polištšuk
Vadim Polištšuk Foto: Peeter Langovits

Eile pärastlõunal astus Tartu vanglast sirge seljaga ja rõõmsal meelel välja Tallinna Keskturu endine juht Vadim Polištšuk, kes Tallinna abilinnapea Mait Metsamaa mõrva tellimises süüdi mõistetuna viimased seitse aastat vanglaleival oli ja pidanuks vabanema 1. veebruaril 2013.

Polištšuk laenas pärast hulga kottide ja teleri vanglapääsla trepile tõstmist Eesti Ekspressi ajakirjanikult mobiiltelefoni ja helistas Vova-nimelisele alluvale helistas, käskides tal paak täis tankida ja Tartu poole teele asuda, vahendas Õhtuleht eilset «Reporteri» uudislõiku.

Seepeale pakkus ajakirjanik Polištšukile priiküüti pealinna, millega ta kohe nõustus.

Millist tööd Polištšuk vabaduses tegema hakkab, ei õnnestunud praegu keskturgu majandava aktsiaseltsi Turukaubandus juhilt, Polištšuki pojalt Andreilt eile küsida.

Andreas Metsamaa, kes 1999. aasta 12. oktoobri veretöös isast ilma jäi, ütles Polištšuki vabanemisest kuuldes: «Ma ei soovi kommenteerida seda otsust.»
 

Tartu ringkonnakohus rahuldas eile Polištšuki kaitsja vandeadvokaat Sirje Musta määruskaebuse ning tühistas Tartu maakohtu määruse 25. aprillist, millega jäeti Polištšuk vabastamata. See otsus edasikaebamisele ei kuulu. Ringkonnakohus leidis, et Polištšuki puhul on talle mõistetud karistus täitnud oma eesmärgi ning ta omab motivatsiooni enda varasemat käitumist muuta ja elada edaspidi seaduskuulekalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles