Kaitsevägi kutsus ligi 700 reservisti välkõppusele (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raul Mee

Kaitsevägi korraldab homme, neljapäeval välkõppuse, kutsudes teenistusse ligi 700 reservväelast.

Kõigil nimetatud üksuste reservväelastel kästakse ilmuda mitte hiljem kui 7. detsembril 2017 kell 9.00 kaitseväe Jõhvi linnakusse. Brigaadiülem kolonel Veiko Palm toonitas pressikonverentsil, et kõigil kutse saajatel tasub Jõhvi poole hakata liikuma esimesel võimalusel ning kasvõi kohe täna. Õppekogunemise kutsed saadetakse reservväelastele SMSi ja e-postkasti kaudu ning meedia vahendusel, lisaõppekogunemist puudutav informatsioon avaldatakse ka kaitseväe koduleheküljel.

Kutse saavad 669 reservväelast, õppus kestab 10. detsembrini.

Reservis olevad inimesed saavad kontrollida, kas nemad on lisaõppekogunemisele kutsutute seas, riigiportaali www.eesti.ee riigikaitse rubriigis kaitseväekohustuslaste registrist. 

Esimese välkõppuse korraldas kaitsevägi aasta tagasi. Valitsus andis mullu 1. detsembril kaitseväele korralduse kutsuda järgmisel päeval kokku esimene äkkõppus 303 reservväelasele. Õppus kestis 2.– 4. detsembrini ja sinna kutsuti kaitseliidu Võrumaa maleva lahingkompanii ning staabi- ja sidepataljoni staabikompanii reservväelased.

Kolonel Palmi kinnitusel pole valitsuse korraldus, kutsuda kokku välkõppus, vastuseks ühelegi konkreetsele julgeolekuolukorrale ega olukorra halvenemisele.

«See on väga hea uudis ning olen rõõmus, et selline au ja rõõm meie õuele tuli,» ütles brigaadiülem pressikonverentsil.

Tööandja ei saa reservväelase õppusele minekut takistada. Kui kutsealusel on probleeme mittejõudmisega, siis tuleks võtta ühendust üksuse ülemaga ning sellest teada anda. Vastavad kontaktid on kirjas ka kutsel. 

Õppusega Okas katsetatakse juhtimissüsteeme, reservüksuste formeerimist ja reservväelaste teavitamist olukorras, kus vajalikud üksused kutsutakse kokku 24-tunnise etteteatamisega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles