​Lasteaias esihambad kaotanud tüdruku ema protsessib (17)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Lasteaias sõpradevahelises mänguhoos kaks jäävhammast kaotanud tüdruku juhtum viis pikaleveninud kohtuvaidluseni, kus vaheldumisi peal nii lasteaed kui ka kannatanu ema. Lõplikku sõna oodatakse riigikohtult. 

Tõenäoliselt pole ühelegi lapsevanemale võõras olukord, kus laps usaldatakse kellegi kolmanda, kas vanavanemate, sõbra, peretuttava, lapsehoidja või lasteaiakasvataja hoolde. Mis aga saab, kui lapsega peaks just siis juhtuma õnnetus, mille tagajärjed võivad ulatuda verisest kriimustusest suurema trauma või – nagu järgneva loo näitel – murtud esihammasteni?

Järgnev lugu viib meid 2014. aasta 2. oktoobrisse Põltsamaa Tõrukese lasteaeda. Oli õhtupoolik, lasteaia õuealal mängis kümmekond last, nende seas ka viimast aastat lasteaias käiv kuueaastane tüdruk, nimetagem teda Liisaks, ja nelja-aastane poiss, nimetagem teda Oliveriks.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles