Kas korruptiivne määrus või Soormi geniaalne äritehing? (18)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamäe Peekoni seafarm Läänemaal.
Linnamäe Peekoni seafarm Läänemaal. Foto: Arvo Tarmula / Lääne Elu

Majandusminister Kadri Simsoni elukaaslase Teet Soormiga seotud seafarm sai riigilt esimest korda jagatud tõuaretustoetustest ühena vähestest kohe maksimumilähedase summa.

«Kui sa vaatad, et seda toetust makstakse maaeluministri määrusega nooremiste pealt ja tead, et tavaliselt on karjas 20 protsenti nooremiseid ja 80 protsenti vanu ning sa näed, et majandusministri elukaaslase farmis on just vahetult enne toetuse arvestamise kuupäeva võetud arvele massiliselt nooremiseid ja proportsioon karjas on hoopis 20 protsenti vanu ja 80 protsenti noorloomi, siis tekib ju igasuguseid mõtteid.»

Nii arutles Postimehele tuntud Eesti seakasvataja, kes oma nime ajalehes äratrükituna arusaadavalt näha ei soovi. Ta peab silmas keskerakondlase Kadri Simsoni elukaaslase Teet Soormiga seotud Läänemaa seafarmi Linnamäe Peekoni täiuslikku sobivust saamaks tõuaretustoetusi maksimummahu lähedaselt. Määruse allkirjastajaks oli eelmise aasta 15. detsembril maaeluminister Tarmo Tamm (Keskerakond).

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles