Estonian Airi ekstöötajad tahavad Nordica arvete arestimist (2)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi viimane lend saabus Tallinna lennujaama 2015. aasta 7. novembri õhtul. Esiplaanil piloot Immanuel Pärt.
Estonian Airi viimane lend saabus Tallinna lennujaama 2015. aasta 7. novembri õhtul. Esiplaanil piloot Immanuel Pärt. Foto: Erik Prozes

Estonian Airi 58 endist töötajad taotlesid neljapäeval Harju maakohtus lennufirma Nordica arvete arestimist.

Hagejate ehk Estonian Airi ekstöötajate hinnangul tuleb Nordica arved nende hagi tagamiseks arestida, vahendas ERR.

Kohus andis Nordicale aega 14 päeva maakohtule oma seisukoha esitamiseks ning pärast seda teeb kohus määruse. Samas taotles Nordica kohtuvaidluse kinniseks kuulutamist, kuid selles osas võtab kohus seisukoha hiljem.

Hagejaid esindav vandeadvokaat Jüri Sirel ütles Postimehele, et pankrotis ASi Estonian Airi endised töötajad on esitanud Nordica vastu 1,646 miljoni euro suuruse nõude. Ka nõuavad endised töötajad, et tuvastataks ettevõtte üleminek. «Ettevõtte ülemineku tuvastamise korral tekib ASil Nordic Avation Group kohustus vastutada solidaarselt sama nõude osas koos ASiga Estonian Air,» märkis Sirel.

Sirel lisas, et kohtumenetlus on alles eelmenetluse staadiumis ja tänasel kohtuistungil hakatakse ilmselt arutama menetlusosaliste taotlusi seoses tõendite kogumisega ja kohtumenetluse planeerimisega.

Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm ütles, et jääb oma varasema seisukoha juurde, et nii palju, kui ta on aru saanud, baseerub hagi osade endiste Estonian Airi töötajate nõutele oma endise tööandja ja tänaseks pankrotistunud ettevõtte vastu.

«Nordica on aga uus ettevõtte, mis alustas oma tööd nullist ning mis tegutseb oma äriplaani ja enda loodud väärtuste alusel,» lausus Tamm ja lisas, et kindlasti võib hagi sisaldada ka õiguslikke nüansse, kuid sellega tegelevad nende juriidilised nõustajad.

«Inimlikust seisukohast võin mõista inimeste soovi saada suuremat selgust pankrotimenetluse käigust. Nordica juhina saan aga pakkuda neile ka ühe lihtsa lahenduse: tulge panustage Nordica ja Eesti lennunduse arengusse. Me vajame oma lendudele järjest rohkem tublisid piloote, salongipersonali, kui ka teisi töötajaid,» lisas ta.

2015. aastal tegid Estonian Airi piloodid pärast ettevõtte tegevuse lõpetamist ühisavalduse, ühisavalduse, milles ütlesid, et lennukompanii pankroti põhjustas ametnike mentaliteet ja et riik proovib teemat maha vaikida.

Estonian Air lõpetas tegevuse kaks aastat tagasi 7. novembril päeva pealt, kui Euroopa Komisjon leidis, et lennufirma on saanud Eesti riigilt keelatud abiraha.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles