Ratas toetab laevakaitsjate kulude jätmist riigi kanda

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Jüri Ratas toetab välisminister Sven Mikseri ettepanekut jätta Indiast tagasi Eestisse jõudnud laevakaitsjate kulud riigi kanda.

Ratas ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et laevakaitsjate Indias tekkinud kulud on kindlasti koht, kus riik peaks neile appi tulema.

Ratase sõnul ei ole Mikser laevakaitsjate kulude kandmise ettepanekut veel ametlikult valitsusele esitanud, kuid kui ettepanek tuleb, siis valitsus arutab seda.

Välisministeerium on alates 2015. aasta juunist andnud laevakaitsjatele rahalist abi 110 000 eurot majutuskulude, erakorralise arstiabi ning kohtuprotsessiga seotud sõidukulude jaoks. See summa oli eelmise nädala alguse seisuga, kui laevakaitsjad vanglast vabanesid. 110 000 eurole lisandub pärast laevakaitsjate vanglast vabanemist osutatud abi.

Välisminister Sven Mikser andis sellel nädalal teada, et teeb valitsusele ettepaneku jätta laevakaitsjate kulud riigi kanda. «Meie eesmärk ei ole tekitada lisamuresid neile inimestele ja nende peredele, kellel on neli aastat olnud väga raske. Seetõttu kavatsen teha valitsusele ettepaneku loobuda tagasimaksenõudest,» ütles Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles