iPhone kümnes* on täiesti normaalne telefon (1)

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus iPhone X paistab silma ebatavaliselt suure ekraani poolest. Ekraanile annab kummalise kuju must ala kaamera ja sensorite jaoks, millest vasakul näidatakse kellaaega ning paremal aku täituvust ja 4G või WiFi olemasolu.
Uus iPhone X paistab silma ebatavaliselt suure ekraani poolest. Ekraanile annab kummalise kuju must ala kaamera ja sensorite jaoks, millest vasakul näidatakse kellaaega ning paremal aku täituvust ja 4G või WiFi olemasolu. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Uusim iPhone on väljalülitatud ekraaniga äravahetamiseni sarnane ükskõik millise Hiina päritolu odavtelefoniga. Mis tähendab, et iPhone X jagab saatust Volkswagen Phaetoniga – ta on tehnoloogiliselt tipptasemel, ent näeb välja nagu liiga kallis Passat.

Seda telefoni lähemalt vaadeldes hakkab silma klaasist tagakülg, mis on Apple’i maailmas revolutsiooniline, ent sama lahenduse võib leida mõne Sony ja isegi 300-eurose OnePlus X-i küljest. Tõsi, iPhone’i puhul on klaasi kasutamise tegelik põhjus siiski juhtmevaba laadimine.

On mõneti irooniline, et sama hästi võiks glamuurselt läikiva X-i tagakülg olla kõige odavamast plastmassist, sest enamik kasutajatest katab selle nagunii meelepärase kestaga. Kui aus olla, siis telefon lausa nõuab endale ümbrist, sest kaks tagaküljel asuvat objektiivi ulatuvad korpusest umbes kahe millimeetri jagu välja ning seetõttu kaasneb laual seisva telefoni kasutamisega tüütu võdin. Tõsi, suur foto- ja videoosakond teeb isuäratavaid toidupilte ka pimedas. Lisaks saab telefoniga teha aaaeeegggllluuubbbiiisss videoid ja tavalisi klippe suisa 4K-formaadis.

iPhone X-i foto- ja videoosakond ning glamuurselt läikiv klaasist tagakülg.
iPhone X-i foto- ja videoosakond ning glamuurselt läikiv klaasist tagakülg. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Ja sellega olemegi jõudnud telefoni sisemise ilu juurde. 5,8-tolline ekraan näitab paremat pilti, kui maailm meie ümber eales suudaks, ning maagiline tarkvaravärk muudab värvitoonid vastavalt ümbritsevale valgusele meeldivalt soojaks. (Tunne sarnaneb odava säästupirni vahetamisega vana hea hõõglambi või sooja valgusega leedi vastu.)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles