Michal: Keskfraktsioon peaks häbenema ja TTV tuleks kinni panna (9)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal.
Kristen Michal. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Kristen Michali sõnul ei ole linnapea Taavi Aasa volikogus välja öeldud seisukohad Tallinna TV kohta aktsepteeritavad.

Michal meenutas seda, et teise lisaeelarve eelmisel arutelul väitis Taavi Aas, et TTV-le eraldatav raha on mõeldud programmi parandamiseks. «Nüüd selgub, et see raha on juba kulutatud ja selle eest inimesed tööle võetud, nii et siit puldist aeti meile lihtsalt pada,» ütles Michal volikogus lisaeelarve teisel lugemisel.

«Kõige hullem on see, mis toimub TTV sisuga. Kui keskerakondlase Andrei Birovi jaoks ei ole TTV ja Tallinn osa Eesti vabariigist, siis meie peame endiselt seda Eesti vabariigiks,» lausus Michal. «Kaasa arvatud selles osas, mis puudutab Ukraina rahvaga solidaarne olemist. Kui TTV, ehk maksumaksja raha eest tehtav televisioon nimetab värdriigiks Ukrainat, kellega me oleme olnud solidaarsed sel ajal, kui Venemaa seal toimetab, siis tegelikult peaks Keskfraktsioonil olema piinlik. TTV tuleks kinni panna. See on ka põhjus, miks me sellist lisaeelarvet toetada ei saa.»

Michal pidas silmas seda, et kolmapäeval TTV eetris olnud saates Meedia Keskpunkt nimetasid saatejuhid Ukrainat värdriigiks ja kunstlikuks moodustiseks, mis püsis koos vaid tänu Nõukogude Liidule.

Aas aga kuulutas volikogu kõnepuldist, et linnavalitsus ei kavatse TTVd tsenseerima hakata ning sealsed saatejuhid võivad edaspidigi rääkida, mida tahavad.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles