Aab avab Sillamäel rekonstrueeritud Mere puiestee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe.
Sillamäe. Foto: Teet Malsroos/Scanpix

Riigihalduse minister Jaak Aab avab täna Sillamäel ligi 1,4 miljoni euroga rekonstrueeritud Mere puiestee, mis loob võimaluse liikuda ajaloolisest keskusest otse mereranda. Projekti jätkatakse rannapromenaadi rajamisega.

Minister Aab sõnas, et Ida-Virumaa areng on valitsuse kõrgendatud tähelepanu all. «Soovime parandada sealset elukeskkonda, et noortel oleks piirkonnas hea elada ning see oleks atraktiivseks kohaks ka erinevatele ettevõtjatele ja turismi arendajatele,» ütles ta. 

«Seeläbi luuakse piirkonda ka töökohti ning noored ei pea tööd otsides vaatama pelgalt pealinna poole, vaid neile luuakse võimalus töötada ka oma kodukohas. Seega igal väikesel asjal võib regionaalpoliitiliselt olla suur mõju,» ütles Aab.

Rekonstrueeritud Mere puiestee on linna miljööväärtuslik ajaveetmise koht nii linnaelanikele kui ka piirkonna külastajatele. Uuendatud puiesteega paraneb juurdepääs mererannale ja luuakse eeldused ala kasutamiseks erinevate ürituste korraldamiseks, samuti toitlustus-, kaubandus- ja teenindusettevõtete laiendamiseks ning uute loomiseks. Lisaks säilitatakse seeläbi linna ajalooline kultuuripärand, mis omakorda suurendab kesklinna atraktiivsust ning loob eeldused mereturismi arendamiseks.

Sillamäe Mere puiestee rekonstrueerimist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest. Projekti kogumaksumus on ligi 1,4 miljonit eurot ning piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetme toetus sellest on ligikaudu 1,1 miljonit eurot.

Lisaks jätkatakse projekti Sillamäe rannapromenaadi rajamisega, mille kogumaksumuseks on üle 2,7 miljoni euro, millest ligikaudu 2,3 miljonit eurot katab piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetme toetuse summa. Rannapromenaadi rajamise peamine eesmärk on realiseerida linna turismi arengueeldused maakonna mereväravana.

Kokku eraldab riik Ida-Virumaa piirkondliku konkurentsivõime suurendamiseks aastatel 2014-2020 üle 23 miljoni euro. Lisaks Sillamäe projektidele toetatakse näiteks Kohtla-Järve Tööstuspargi taristu rajamist, piirikindluse avastuskeskuse avamist Narvas, Aidu veespordi- ja vabaajakeskuse arendamist ning Kreenholmi Tekstiilimaailma turismiatraktsiooni rajamist.

Täiendavalt on Euroopa Regionaalarengu Fondist eraldatud 29 miljonit eurot Ida-Virumaa suuremate linnapiirkondade jätkusuutliku arengu tagamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles