Nõmme uus juht soovib oma sõna maksma panna (1)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Šillis on Tartu Ülikooli õigusteaduskonna vilistlane ning jätkab praegu samas ka magistriõpingutega. Ta on töötanud riigikogu kantselei õigusnõunikuna ja alates 2016. aasta lõpust kuni Nõmme linnaosa vanemaks saamiseni riigikogu aseesimehe Enn Eesmaa nõunikuna.
Grete Šillis on Tartu Ülikooli õigusteaduskonna vilistlane ning jätkab praegu samas ka magistriõpingutega. Ta on töötanud riigikogu kantselei õigusnõunikuna ja alates 2016. aasta lõpust kuni Nõmme linnaosa vanemaks saamiseni riigikogu aseesimehe Enn Eesmaa nõunikuna. Foto: Konstantin Sednev

Ajal, mil eelmisel nädalal Valdeku tänaval Nõmme Majas linnaosavanema Grete Šillisega intervjuuks valmistusin, tegi Nõmme daamide show-tantsu rühm esimesi harjutusi makist kostva araabia muusika saatel. Uuele linnaosavanemale oli see hea märguanne, et Nõmmel on rohkelt avatud meelega tegusaid inimesi, kes on kohaliku võimu suhtes nõudlikud.

Keskerakonda kuuluva Šillise esimesed päevad kommunaalpoliitikas olid keerulised, sest tema isiklik kasin häältesaak ja kandideerimine väljapool Nõmmet said rohkelt kriitikat. Et uuest linnaosa vanemast aimu saada, uurisin temalt Nõmme kõige põletavamate probleemide kohta.

Grete Šillis, teil on väga huvitav perekonnanimi. Kust see pärineb?

Kuigi paljud võivad arvata, et Šillis tähistab vene päritolu, siis tegelikult on minu esivanemad pärit nii Poolast kui ka Leedust. Vanaemaga kuni tema lahkumiseni suhtlesingi leedu keeles.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles