Eesti lennundusärimees Raivo Susi mõisteti Venemaal 12 aastaks vangi (13)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Susi mullu detsembris kohtus, kes järjekordselt pikendas tema vahi all pidamise määrust.
Raivo Susi mullu detsembris kohtus, kes järjekordselt pikendas tema vahi all pidamise määrust. Foto: Jaanus Piirsalu

Venemaa kohus mõistis täna 12 aastaks vangi spioneerimise süüdistatud Eesti ärimehe Raivo Susi, ütles Postimehele eestlase advokaat Arkadi Tolpegin.

Moskva linnakohus mõistis Susile täpselt sellise karistuse, nagu nõudis talle riiklik süüdistaja. Kinnine protsess juba üle pooleteise aasta tagasi vahistatud Raivo Susi üle algas Moskvas novembri keskel ning iseloomulikult kõigile spiooniprotsessidele Venemaal, möödus see üsna kiirelt. Mingeid detaile kohtulikust arutelust pole teada peale selle, et Susi end süüdi ei tunnistanud.

Advokaat Tolpegin ei osanud eile veel öelda, kas Raivo Susi tahab kohtuotsust kaevata kõrgema astme kohtusse.

Venemaa julgeolekuteenistus FSB pidas Susi kinni eelmisel aasta veebruaris Moskva Šeremetjevo lennujaamas, kui ta oli teel Tallinnast Tadžikistani. Endise NSV Liidu alal laiaulatuslikku lennundusäri ajanud Susi vahistamise põhjuste kohta on teada ainult seda, et kõik tegevused, milles FSB Susi süüdistab, toimusid juba 2004.–2007. aastal. Kriminaalasi algatati alles eelmise aasta algul, kusjuures kõik vahepealsed aastad käis Susi vabalt Venemaal.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles