Puust ja punaseks: mis on kirikus ja milleks (1)

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

Kuna jõuluajal leiab tee kirikusse tavapärasest hoopis rohkem inimesi, palusime Tallinna Kaarli koguduse õpetajal Jaak Ausil teha huvilistele puust ja punaseks, mis ja milleks kirikus on.

Kirikutes on praegu kiired päevad. Lisaks iga aasta detsembris elavnevatele muusikutele, kes pühakodades ühtäkki üksteise võidu talve- ja jõululaulude kontserte korraldavad, jõuavad sinna ka need, kes tahavad osa saada jõulujumalateenistustest, kuid kelle side religiooni või kirikuga on tegelikult üsna habras.

Tulijaid on kindlasti tänavugi rohkesti. Tallinna Kaarli koguduse õpetaja Jaak Aus nendib, et kahtlemata on tema töiseim päev 24. detsember. Päev algab kell 10 neljanda advendi teenistusega, jätkub kell 13 laste jõuluteenistusega, kell 16 peab ta liturgilist jõuluõhtu teenistust ja kell 22 algab püha jõuluõhtu missa. «Igavust ma ei tunne,» mainib Aus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles