Asekantsler: skisofreenikute lähedased peaksid ise abi leidma (1)

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Majandusolukorra halvenemisel on väga oluline, et ettevõtja saaks kasutada tervendamise võimalusi kiirelt ja tõhusalt," ütles justiitsministeeriumi õiguspoliitika asekantsler Kai Härmand,
"Majandusolukorra halvenemisel on väga oluline, et ettevõtja saaks kasutada tervendamise võimalusi kiirelt ja tõhusalt," ütles justiitsministeeriumi õiguspoliitika asekantsler Kai Härmand, Foto: Justiitsministeerium

Kui skisofreeniahaigete lähedaste hinnangul hoolib riik haigete põhiõigustest rohkem kui nende omadest, siis justiitsministeeriumi õiguspoliitika asekantsleri Kai Härmandi kinnitusel see nii ei ole.

Olles kuulnud ära mitme pere lood, tekib minul küsimus: kui riik kaitseb skisofreeniahaigete põhiõigusi, siis kas lähedaste põhiõigused ei vaja kaitset? Ühest küljest perekonnaseadus kohustab neid oma lähedase eest hoolitsema, aga ka kõige ägedama haigushoo ajal ei ole neil võimalik teda ravile saada.

Inimeste põhiõigused on kõigil juhtudel võrdsed, neid kaitstakse erinevalt. Haige ja tema lähedaste õigused ei ole üksteise suhtes vähem ega rohkem kaitstud. Kohtu ülesanne on vaadata, kas haigelt inimeselt võetakse vabadus tema huvides ja kas kõik seaduses nõutud asjaolud esinevad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles