POSTIMEHE VIDEOLUGU Kodune isa Taavi Tamkivi: äge ja popp hipster on lastega kodus!

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taavi Tamkivi otsustas üle 10 aasta kestnud intensiivsest karjäärielust puhata ja neljanda lapsega ise koju jääda. Ta ise kirjeldab oma töö- ja elustiili kui toetavat hipsterimulli, mille sees on kodune isa igati noortepärane nähtus.

«Tavaline Eesti isa – rügas kõvasti tööd teha esimeste laste kõrvalt,» kirjeldas Tamkivi senist elukäiku, «mingit vaimset tõrget polnud, lihtsalt olin karjääris päris kiiresti edasi liikumas. Töö juures oli alati nii palju põnevat, et ei raatsinud koju jääda.»

Karjäärist puhkus

Tamkivi on töötanud üle 10 aasta innovatsiooniga seotud aladel – tootejuhina Skype’s ja Transferwise’s ning arendab praegugi krüptorahaga seotud valdkondi. Koduse isa staatus võimaldab töötegemisele kordades loovamalt läheneda.

«Kuid töötades ja rabeledes tekkid väsimus, oli vaja hingamisruumi,» jätkas ta, «kui puhkusele jäin, sain aru, et see on edasimineku jaoks väga vajalik. Tekkis aega lugemiseks ja uute tehnoloogiatega tutvumiseks, mida töö kõrvalt ei jõudnud teha.»

«Puhkus mõjus ajule palju edasiviivamalt kui igapäevane töötegemine.»

Mähkmevahetus töö ajal

Sellegipoolest ei saa koduse lapsevanema rolli puhkuseks nimetada. Päevakava lööb laps teinekord korralikult segamini.

«Kui mul on hommikul plaan teha sel päeval mõttetööd, käia jooksmas või võtta aega iseendale, siis arvuti avamise ajal on lapsel vaja mähet vahetada. Vahetan mähkme ära, siis on vaja süüa anda. Siis on tuju paha, on vaja magama panna. Siis ei taha kärus magada, ajab ennast kogu aeg püsti,» loetles isa kirjumaid päevi.

«On ka neid hetki, kus imikuga on täistamp peal ja oma plaanid jäävad tagaplaanile. Lisaks on samal ajal vaja kolmas ja neljas laps koolist tuua ja koduste ülesannetega aidata,» jätkas ta.

Mees lisas, et sellistel eluperioodidel on ülioluline, et toimiks hea paarisuhe, rollijaotus ja teineteise mõistmine.

Hipsterimulli privileeg

«Elan selle mulli sees ning vaatan ümberringi sõpru ja kolleege, kes käituvad üsna sarnaselt ning jäävad mitmenda lapsega koju ning töökoht ja elustiil toetavad seda.»

«Selline heas mõttes hipsterite ja startup’i mull on üsna piiratud Eestis,» märkis ta, «ülejäänud inimeste elustiil on heas mõttes tavapärasem ning ettevõtted ei pruugi tahta, et mees jääks töölt koju.»

«Seda suhtumist võib mujal Eestis ja teistes kultuuriringkondades rohkem märgata. Ma ise pole selle maailmaga nii pikalt kokku puutunud, et ma ei oska isegi hinnata.»

«Ma tahaks julgustada inimesi – kui sa tahad olla äge, popp ja noortepärane hipster, siis saa palju lapsi ja ole kodus nendega!» naeris Tamkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles