Susi advokaadi sõnul on alust edasi võidelda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Susi Venemaal kohtus.
Raivo Susi Venemaal kohtus. Foto: Jaanus Piirsalu

Venemaal spionaažis süüdistatuna 12 aastaks vangi mõistetud Eesti lennundusärimehel Raivo Susil oleks alust otsus edasi kaevata, leiab tema advokaat.

«Meie seisukohalt on siin väga tugevalt alust edasikaebamiseks, kuna on puudujääke süü tõendatuses ja tõendamise protseduurides. Aga see otsus on igal juhul Raivo Susi enda teha,» ütles advokaat Arkadi Tolpegin esmaspäeval Eesti rahvusringhäälingule (ERR).

«Susil on kindasti ka võimalus esitada armuandmispalve presidendile, kes siis saab otsustada, kas anda armu või ta välja vahetada. Aga see pole enam kohtu ega advokaadi pädevus,» lisas Tolpegin.

Venemaa kohus mõistis täna 12 aastaks vangi spioneerimise süüdistatud Eesti ärimehe Raivo Susi. Moskva linnakohus mõistis Susile täpselt sellise karistuse, nagu nõudis talle riiklik süüdistaja. Kinnine protsess juba üle pooleteise aasta tagasi vahistatud Raivo Susi üle algas Moskvas novembri keskel ning iseloomulikult kõigile spiooniprotsessidele Venemaal, möödus see üsna kiirelt. Mingeid detaile kohtulikust arutelust pole teada peale selle, et Susi end süüdi ei tunnistanud.

Venemaa julgeolekuteenistus FSB pidas Susi kinni eelmisel aasta veebruaris Moskva Šeremetjevo lennujaamas, kui ta oli teel Tallinnast Tadžikistani. Endise NSV Liidu alal laiaulatuslikku lennundusäri ajanud Susi vahistamise põhjuste kohta on teada ainult seda, et kõik tegevused, milles FSB Susi süüdistab, toimusid juba 2004.–2007. aastal. Kriminaalasi algatati alles eelmise aasta algul, kusjuures kõik vahepealsed aastad käis Susi vabalt Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles