POSTIMEHE VIDEOLUGU Kodune isa Lauri Koort: kolleegid vaatavad, et täiesti hull mees! (1)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lauri Koort teadis juba enne poja sündi, et lapsega jääb koju tema. Elukaaslase põnev töö ja Lauri soov end proovile panna tõid kiiresti otsuse. Suurt toetust kogeb ta eelkõige naiskolleegide poolt, kes tõdevad, et selliseid mehi palju ei ole.

«See otsus tuli tegelikult juba siis, kui väikemees alles kõhu sees kasvas,» kirjeldas Lauri koduseks jäämist, «päris ausalt – ma ei kujutanud midagi ette!»

«Püüdsin loobuda igasuguste foorumite lugemisest, seda tegi mul elukaaslane. Selge on kindlasti see, et see on täiskohaga töö.»

«Täna ta on juba 9-kuune ja üsna mobiilne, ainus asi, mille pärast ma praegu muretsen on see, et ta ennast siin kodus ära ei tapaks,» kirjeldas Lauri tavalist päeva, mis koosneb suuresti Aleksi järele valvamisest. Aeg oma hobideks algab siis, kui elukaaslane õhtul töölt koju jõuab.

Magab see, kes käib tööl

«Hirm oli see, et pean teda jubedalt palju rahustama,» kirjeldas Lauri oma nägemust enne koju jäämist, «kui tuleb emmefaas, aga ainult issi on kodus? Kus emme on? Mida teha, kui ta rahutuks läheb? Mul ei ole anatoomiliselt seda rinda, mis teda maha rahustaks.»

Tegelikult on Aleks väga rahulik laps. «Päevasel ajal,» lisab Lauri naljatades ja tõdeb, et suure unega inimestel võib sellisel juhul keeruliseks minna. Reegel nende peres näeb ette, et öösel magab see, kes käib tööl. Ehk naine.

Hindamatuks peab Lauri seda, et näeb poja arengut iga päev, mida varem kuulis vaid elukaaslase juttudest. Kuigi võiks ju filmida, pildistada ja isegi sotsiaalmeedias jagada, elab Lauri parema meelega hetkes ja naudib vahetuid kogemusi.

«Täiesti hull mees!»

«Minu kolleegid ja sõbrad on väga toetavad – pigem vaatavad mind, et sa oled ikka täiesti hull mees! Eriti naiskolleegid, kes ütlevad, et selliseid mehi ei ole väga palju.»

Sellegipoolest pole tal midagi tegemata jäänud: «Pean siinkohal ütlema, et mul on ka suurepärane elukaaslane. Saame omavahel nii hästi läbi ja arvestame teineteise vajadustega.»

«Kui mul on vaja tegeleda oma hobidega, siis on see planeeritud ja tema teab seda. Ja vastupidi. Eks ta ongi üks suur planeerimine.»

Isa kogu eluks

«Minu kõige suurem ootus on see, et tänu sellele, et ma temaga kodus olen, ta tulevikus teab, et ma olen tema isa,» selgitas Lauri, «mitte üks inimene, kes läheb hommikul välja ja õhtul tuleb tagasi.»

«See on minu kõige suurem lootus. Ilmselt ma seda siin kõige rohkem taotlesingi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles