Video ja galerii: rehvireidil hoiatati juhti ühe vähetuntud nõude rikkumise eest (13)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Tallinna lauluväljaku parklas korraldatud rehvireidi käigus said kaks autojuhti suulise hoiatuse.

Tänahommikune jäide tuli ilmateenistuse hoiatustest hoolimata paljude jaoks ootamatult: Tallinna tänavaid ummistasid valedest sõiduvõtetest tingitud avariid. 

Kuigi teeolud päeva peale paranesid, otsustasid politseinikud siiski koos MTÜ Eesti Rehviliiduga rehvikontrolli korraldada. Kahetunnise kontrolli käigus keegi trahvi ei saanud. Suulise hoiatuse said vaid kaks sõiduki juhti.

Vähetuntud nõue

Ühel juhul sai juht hoiatuse selle eest, et autol olid all talverehvidega, kuid haagisel suverehvid.

MTÜ Eesti Rehviliidu tegevjuht Kaur Kuurme sõnul on vaja infomeerida juhte sellest, et kui vedaval sõidukil on all lamell- või naastrehvid ja 751-3500 kilogrammisel haagisel suverehvid, siis tegelikult  saab juhti selle eest trahvida. «Autojuhid seda sageli ei tea.»

Kerghaagised (kategooria O1) võivad kasutada suverehve aastaringselt, kuid soovitatav on vähemalt lamellrehve kasutada.

Haagised, mis kuuluvad kategooriasse O2 751-3500 kg, nendel peavad all olema samatüübilsed rehvid, mis vedaval sõidukil.

Mustri sügavus

Teine juht sai suulise hoiatuse selle eest, et rehvi muster oli liialt veidi liialt kulunud. 

Talverehvi mustri jääksügavus peab olema vähemalt 3,0 millimeetrit, kuid soovituslik on 5,0 millimeetrit. «Lamellrehv muutub 4 millimeetri peal ikka väga libedaks,» ütles üks rehve kontrollinud Rehviliidu esindaja.

Suverehvi jääksügavus peab olema vähemalt 1,6 millimeetrit, kuid vesilius on veel turvaline sõita rehviga, mille jääksügavus on vähemalt 4,0 millimeetrit.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles