Piltuudis: Ratas lõunatas Arnold Schwarzeneggeri, Bill Gatesi ja Theresa Mayga (11)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas sõi koos Arnold Schwarzeneggeri, Theresa May ning Bill Gatesiga lõunat.
Jüri Ratas sõi koos Arnold Schwarzeneggeri, Theresa May ning Bill Gatesiga lõunat. Foto: Jüri Ratase Twitteri konto

Peaminister Jüri Ratas osaleb täna Pariisis kliimatippkohtumisel One Planet Summit, mis tähistab kahe aasta möödumist Pariisi kliimaleppe sõlmimisest.

Kliimatippkohtumise töölõunal jagas Eesti peaminister lauda kliimaaktivisti, näitleja ja California endise kuberneri Arnold Schwarzeneggeri, Suurbritannia peaministri Theresa May ning IT-korporatsiooni Microsoft asutaja Bill Gatesiga.

Tänase kohtumise keskseks teemaks on kliimamuutuste ohjamine ja -muutustega kohanemine. Riigi- ja valitsusjuhid arutavad, kuidas ettevõtjate ja investoritega toetada innovatsiooni ja tehnoloogia arengut, suurendada kliimarahastust ning tõhustada heitmekaubandust.

Tippkohtumise kutsusid kokku Prantsusmaa president Emmanuel Macron, ÜRO peasekterär Antonio Guterres ja Maailmapanga Grupi president Jim Yong Kim. Üritusel osaleb enam kui 50 riigipead või valitsusjuhti, 1500 kodanikuühiskonna esindajat ja 700 ajakirjanikku. Esindatud on 130 riiki.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles