Aasa sõnul on PBK-lt venekeelsete linnauudiste tellimine vajalik (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnapea Taavi Aasa sõnul tähendaks Pervõi Baltiiski Kanalilt (PBK) linnauudiste tellimisest loobumine seda, et Tallinna sõnumid ei jõuaks venekeelse elanikkonnani.

Kommunikatsiooniekspert Raul Rebane osutas teisipäevases Postimehes, et kuna PBK sisu on vaenulik, ei peaks Tallinna linn sealt linnauudiste tarbeks eetriaega ostma, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

«Kommunikatsioonistrateegia, et «hakake nüüd kõik eestlasteks», on surnult sündinud. Tegelikult on Tallinna linna kommunikatsioon venekeelse elanikkonna suunas olnud viimaste aastatel märksa edukam kui Eesti riigi kommunikatsioon ja põhjuseks on see, et me edastame oma sõnumeid kanalites, mida jälgitakse,» ütles Aas. «Praegu kuulen kriitikat, aga ei kuule lahendusi.»

Tema sõnul on Tallinna linn suutnud tegutseda nii, et linnaasjad on venekeelses meedias kajastatud ja seda korrektselt ning faktitruult. «PBK linnauudiste puhul on intervjueerijateks Eesti avalikkuses suhteliselt hästi tuntud ajakirjanikud nagu Jelena Poverina ja Mihhail Vladislavlev, kes tegutsevad professionaalselt,» sõnas Aas.

Aas juhtis tähelepanu, et PBK pole Venemaa kanal, milleks Rebane seda Postimehes korduvat nimetab, vaid selle peakorter on Riias ja filiaal Tallinnas. «Osa tema sisust tuleb ka Venemaa Pervõi Kanali poolt, kuid igal juhul on tegemist Baltikumi vaadatuima kanaliga ja seda tuleb arvestada,» mainis Aas. «Kui vaadata Eesti ettevõtteid, mis sinna reklaami ostavad, siis ilmselt seal peitub ka vastus, miks nad seda teevad – sest see töötab.»

Aas avaldas kahetsust, et Postimees jättis avaldamata tema vastulause Rebasele, kuna see sisaldas kriitilisi märkusi Postimehe suunal. «Ilmselt ei talu nad kriitikat,» ütles Aas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles