Schulz ja Merkel kompavad maad valitsuse loomiseks

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Martin Schulz Liidupäevas.
Angela Merkel ja Martin Schulz Liidupäevas. Foto: AXEL SCHMIDT/REUTERS/Scanpix

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel kohtus eile õhtul sotsiaaldemokraatide liidri Martin Schulziga, et arutada uue suurkoalitsiooni loomise võimalusi.

Eelmise nädala teisel poolel andis Saksamaa Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) oma parteikongressil korraldatud hääletusel heakskiidu eelkõneluste alustamiseks Merkeli Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) ja nende Baierimaa sõsarpartei Kristlik-Sotsiaalse Liiduga (CSU). Tegu oli otsusega, mis paljude arvates nõrgestab tõsiselt Schulzi positsiooni – oli ta ju mitu kuud kindel, et Merkeliga koostööd ei jätkata.

Arvatakse, et eelkõnelused kestavad vähemalt poole jaanuarini. Pärast seda tehakse väike paus, et SPD lihtliikmed saaksid formaalsete kõneluste alustamist kinnitada või tagasi lükata. Selline kinnitus tähendaks, et kokkuleppele jõudmist peetakse võimalikuks ja paika pannakse lõplik koalitsioonilepe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles