«Pealtnägija»: tere-tuttavalt ostetud väikebuss arestiti ning pandi politseiuurimise käigus müüki (6)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovõtmed.
Autovõtmed. Foto: SCANPIX

Politsei arestis Missos elava Innar Käisi auto põhjendades seda asjaoluga, et see on aastate eest varastatud ning auto seisis poolteist aastat politsei parklas, kuni ühel päeval pandi see oksjonil müüki – tegemist oli osaga viimase aastate suurimast autovaraste juhtumist, kus on 100 episoodi ja 40 kahtlusalust.

Läti ja Venemaa piiri lähedal Missos elav Innar Käis soetas endale 2014. aastal ühelt tere-tuttavalt valge väikebussi Volkswagen Caravelli, mis tuli tal 2016. aasta aprillis politsei palvel Luhamaa tollipunkti aeda viia ja sinna see seisma jäigi. Tänavu augustis ehk aasta ja neli kuud hiljem kadus masin Luhamaa parklast ja selgus, et see oli hoopis müüki pandud. Tuli välja, et politsei andis auto If Kindlustusele, kes seda nüüd oma lepingupartneri kaudu müüb. Asjaolusid lähemalt uurides selgus, et auto varastati juba 14 aastat tagasi, teatas ETV saade «Pealtnägija».

Selgus, et Innar Käisi auto on osa viimaste aastate ühest suurimast autovaraste ja -petiste bande uurimisest – grupeering, mille ninameheks peetakse 62-aastast Mart Tõnusood, tegeles autovarguste, masinate üle piiri smugeldamisega, uue identeedi hankimise, VIN-koodide võltsimise, kindlustuspettuste ja väidetavalt isegi altkämaksu andmisega.

Käisil on küll hea meel, et kurjategija saab karistuse, aga temalt võetud masina ümber valitseb endiselt suur segadus ja jääb küsimus, kellele masin ikkagi kuulub. Pika tegelemise lõpuks võttis If Kindlustus bussi müügist maha ja teatas, et on nõus sõiduki Käisile loovutama, ent kas viimane seda enam tahab, on iseasi, sest pika ootamise jooksul jõudis mees endale juba uue valge bussi soetada.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles