Eesti Kirikute Nõukogu tahab määratleda abielu põhiseaduses mehe ja naise liiduna (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielusõrmus.
Abielusõrmus. Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Eestis tegutsevaid kristlikke kirikuid ühendav Eesti Kirikute Nõukogu (EKN) otsustas neljapäeval, et peab vajalikuks sätestada põhiseaduses abielu ühe mehe ja ühe naise liiduna.

EKN otsustas töökoosolekul, et peab vajalikuks abielu sätestamist Eesti Vabariigi põhiseaduses ühe mehe ja ühe naise liiduna, ütles nõukogu täitevsekretär Ruudi Leinus BNSile. Ta lisas, et nõkogu hakkab põhiseaduse muutmiseks ettevalmistusi tegema, kuid ei osanud öelda, millal ettepanek riigikokku jõuab. «Neljapäeval tegi nõukogu alles põhimõttelise otsuse,» lisas ta.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma märkis sotsiaalmeedias, et seisukoht leidis üksmeelset toetust.

Viilma ise tegi hiljuti, 30. novembril Toomkirikus advendimõtisklusel ettepaneku täiendada põhiseadust sättega, mis sõnastab selgelt abielu ainult ühe mehe ja ühe naise vahel sõlmitud liiduna. Selle ettepaneku kiitisid heaks Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) ja Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK). Vastu olid Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), Keskerakond, Reformierakond ja Vabaerakond.

Viilma lisas, et kui põhiseaduses on abielu ühe mehe ja ühe naise liiduna sätestatud võiks eriseadusega reguleerida ülejäänud koos- ja ühiseluviisid. Selle vastu olid erinevatel põhjustel kõik poliitilised jõud.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles