Munitsipaalpoe tulevik on tume (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapood ehk Lipo.
Tallinna linnapood ehk Lipo. Foto: Toomas Tatar

Varasematel aastatel maksis linnavalitsus silmagi pilgutamata kinni Lasnamäel asuva munitsipaalpoe kahjumi, kuid tänasel volikogu istungil vähendati poele linnaeelarves ette nähtud rahasummat ning linnapea Taavi Aas lubas linnapoeks nimetatava asutuse osas muidki muudatusi.

«Mis puudutab linnapoodi, siis linnapoele ette nähtud summat vähendati ja anti raha Toidupangale. Me ei saa veel välja tuua ühtegi lõplikku lahendust, aga me kindlasti tahame seda, et Toidupank tuleks siis sinna, kus täna tegutseb linnapood. Toidupank peab oma praegustest ruumidest välja kolima ja linn tahab süvendada koostööd Toidupangaga. See ei pruugi kohe tähendada linnapoe likvideerimist. Meil ei ole siin veel päris lõplikke lahendusi, me alles töötame nende kallal,» rääkis Aas volikogus linnaeelarve kolmandal lugemisel.

Ta andis mõista, et poe lausdoteerimine tulevikus ilmselt ei jätku. «Me oleme võtnud endale pool aastat aega. Kui me tahame põhjalikke muudatusi teha, siis me püüame need poole aastaga ette valmistada ja kui need vajavad eelarvelist vormistamist, siis vormistada need sügisese lisaeelarvega. Esialgu püüame teha suuremat koostööd toidupangaga,» lubas Aas.

Seda, et senine «lennukilt raha külvamine» munitsipaalpoele ei saa enam jätkuda, on eravestlustes kinnitanud veel mõni linnavalitsuse liige.

Neli aastat tagasi asutatud munitsipaalpoe kahjum on kokku üle 600 000 euro. Linnavalitsuse kehtestatud reeglite kohaselt peavad oluliste kaupade hinnad seal olema odavamad kui suuremates Tallinna toidukauplustes. Kuigi kauplus on mõeldud väikese sissetulekuga inimestele, siis võivad seal ostmas käia kõik, kes seda soovivad.

Selle kohta, kui suur osa munitsipaalpoe järjest vähenevast ostjaskonnast on ka tegelikult abi vajavad inimesed, puudub linnavalitsusel igasugune ettekujutus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles