Tsiigu netipoega tuntuks saanud naiskelm tegutseb taas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteriided.
Lasteriided. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

ETV saade «Pealtnägija» tuvastas, et mõned aastad tagasi klientide petmise eest vangis istunud veebipoepidaja Mari Aid tegutseb süüdimatult edasi ning petab taas noorperedelt välja raha olematu lastekauba eest.

«Pealtnägija» poole pöördus kaks noort ema, kes said Perekooli foorumis oma väikelastele riideid ostes petta Duffy nime all esinevalt kelmilt, kelleks osutus juba varemgi pettuste tõttu meediakajastust saanud Mari Aid (25), vahendab ERR Uudised.

Noored emad kandsid Duffy alias Aidi nõudmisel lastejopede eest kogu raha, üks neist 49 eurot ja teine 35 eurot, Aidi alaealise tütre arvele, kuid kaupa vastu ei saanud.

Pettuse ohvri Kersti sõnul ei taha ta leppida, et Aid saab süüdimatult edasi tegutseda. «Tegelikult heidab ta varju ausatele ja usadusväärsetele inimestele ja neid ohvreid on tal päris palju. Inimesed, kes ei ole temast midagi kuulnud, on jäänud samuti ilma nii rahast kui temalt tellitud riietest,» nentis Kersti.

Kelmi ohvriks langenud Jaanika märkis, et kui internetis natuke uurida, siis selgub väga ruttu, et tema kohta on foorumites väga palju kaebusi.

2009. aasta oktoobris mõistis Harju maakohus Mari Aidile pettuste eest tingimisi vangistuse, millest arvati maha tema vahi all oldud aeg viis kuud ja üks päev. Ühtlasi mõistis kohus Aidilt 128 kannatau kasuks välja ligi 280 000 krooni ehk ligi 18 000 eurot.

Süüdistuse järgi tegutses Aidile kuuluv OÜ Trendshop Tsiigu veebipoe nime all 2007. aasta juunist septembrini ning pettis klientidelt olematu lastekauba eest raha kasseerides välja ligi 280 000 krooni.

Aid pakkus kaupa netikeskkondades perekool.ee, osta.ee ja buduaar.ee. Kuna Aidil pakutud kaupa tegelikult ei olnud, siis jäid ostjad tema firma- ja eraarvetele kauba eest makstud rahast ilma.

Pärast kriminaaluurimise käivitamist jätkas Aid sarnast tegevust juba eraisikuna, mistõttu ta 2008. aasta 9. mail vahistati. Naine pääses vahi alt prokuröri nõusolekul sama aasta 9. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles