Reps toetab koolides kohustuslikku religiooniõpetust (17)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Mailis Reps.
Haridusminister Mailis Reps. Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps toetab koolides kohustuslikku religiooniõpetust, mis tutvustaks erinevaid usundeid ning aitaks maailmasündmusi paremini mõista ja mõtestada.

Reps ütles, et Eestis on palju koole, eriti maapiirkondades, kel on hea side kohaliku kirikuga, vahendas ERR.

«Kui aga pikka ajalugu vaadata, siis neid hetki, kus meil on olnud suur soov, et religiooniõpetus oleks koolides, siis täna on ettevõtlusõppega nii läinud ja räägime ka riigikaitseõpetusest, aga religiooniõpetusega on läinud nii, et paljud koolid ei tee seda ja paljud koolid teevad seda aastapõhiselt, kui leidub õpetaja,» rääkis Reps Vikerraadio saates «Kirikuelu».

Reps tunnistas, et ühiskonnas on tekkinud liikumisi, kes üldse ei taha koolis religiooniõpetust näha, mistõttu on ühtlane ja kohustuslik aine sissetoomine tänaseks ära vajunud. Küsimusele, kas ta ise toetaks religiooniõpetuse kohustuslikuks muutmist, vastas Reps, et see on tema südameasi.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles