Riigil puudub ülevaade Eestisse toodud kõurikutest (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Saksamaalt, aga tõenäoliselt ka mujalt Euroopast tuuakse Eestisse ümber kasvatamisele probleemseid lapsi, kuid Eesti ametkondadel pole nendest ülevaadet ja laps nii-öelda leitakse alles siis, kui temaga on tekkinud probleemid või ta on toime pannud mõne kuriteo, vahendas ERR.

Septembri lõpus deporteeriti Eestist Saksamaale 15-aastane poiss - tegu oli Saksamaal probleemse käitumise tõttu sotsiaalteenusele suunatud lapsega, kellest Eesti riik sai teada alles siis, kui ta siin pahandustesse sattus.

«Kui me läksime noormeest kontrollima Keila SOS lastekülasse, siis teadsime, et tema käitumine võib olla ettearvamatu, mistõttu ta võib olla ohtlik ja ohustada siis teisi elanikke või toime panna avaliku korra rikkumisi, meil oli ka teada, et ta on pisivarguseid toime pannud ja seetõttu otsustasime kohe lapse ka Saksamaale tagasi saata,» kommenteeris migratsioonibüroo juhataja Maige Lepp.

Justiitsministeeriumi eraõiguse talituse nõunik Haldi Koit tunnistab, et ametkonnad tegelikult ei tea täpselt, kui palju selliseid lapsi Eestis on.

Justiitsministeerium on saatnud Saksa riigile päringu, saamaks teada, millised organisatsioonid või asutused Eestisse probleemseid lapsi toovad, lisaks on sakslastele ning siinsetele teadolevatele vahendajatele selgeks tehtud, et enne kui Saksamaa pole ametlikult lastele siin eestkostet ja paigutust palunud ning Eestilt jaatavat vastust saanud, ühtegi last siia tuua ei tohi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles