Pääsküla raba sai uue omaniku

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla raba.
Pääsküla raba. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavalitsus määras munitsipaalomandisse antud Pääsküla raba valitsejaks Nõmme linnaosa valitsuse.

«Seega saame nüüd kohaliku kaitse alla võetud Pääsküla raba eest täieõigusliku peremehena hoolt kandma hakata,» ütles abilinnapea Eha Võrk ja lisas, et samas on linn raba rahvale ligipääsetavaks tegemiseks ja selle väärtuslikkuse propageerimiseks juba palju ära teinud – rajanud laudteed, vaatetorni, piknikupaigad, infotahvlid. «Ent seni oli Pääsküla raba omandiküsimus määratlemata – seni oli tegemist reformimata riigimaaga,» lausus ta.

Pääsküla raba maaüksus anti munitsipaalomandisse Harju maavanema 16. oktoobri korraldusega. Pääsküla raba pindala on 200,3 ha.

Tallinna linnavolikogu otsustas 2013. aasta oktoobris Pääsküla raba kohaliku kaitse alla võtta ning kehtestas ühtlasi kaitse-eeskirja, eesmärgiga kaitsta väärtuslikku maastikku ja elustikku ning parandada inimeste puhtas looduses puhkamise võimalusi.

Pääsküla raba ja seda ümbritsevate metsad moodustavad Tallinna suurima tervikliku roheala, mida iseloomustab maastikuline mitmekesisus ja suur liigirikkus ning sellest tulenevalt suur keskkonnakaitseline ja keskkonnahariduslik väärtus. Pääsküla roheala suurus ning säilinud looduslik mitmekesisus on teinud sellest väärtusliku puhkeala.

Nõmme linnaosa valitsus hakkab lisaks Pääsküla rabale valitsema veel nelja linnaosa territooriumil asuvat Harju maavanema korraldusega tänavu oktoobris munitsipaalomandisse antud üldkasutatavat roheala kogupindalaga 38,4 ha.

Harju maavanema korraldustega anti munitsipaalomandisse kokku 12 üldkasutatava maa sihtotstarbega maaüksust, neist viis asuvad Nõmme linnaosas, neli Pirita linnaosas, kaks Haabersti linnaosas ja üks Lasnamäe linnaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles