Belglastel on verivorsti asemel pühadelaual hanemaks ja jõuluhalg

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluhalg - biskviidi, jäätise ja vahukoorega variant.
Jõuluhalg - biskviidi, jäätise ja vahukoorega variant. Foto: Tairo Lutter

Meie sööme jõuluõhtul verivorsti, seapraadi ja hapukapsast. Mis on aga pühadelaual Euroopa pealinnas Brüsselis, kus elab ja töötab aina rohkem eestlasi? Olde Hansa restorani belglasest peakokk Emmanuel Wille mõtleb end tagasi sünnimaale ja meenutab muu hulgas lapsepõlvelemmikut jõuluhalgu.

Belglased söövad hästi kogu aeg, nendib Eestis üle kahekümne aasta elanud belglane Emmanuel Wille. «Kuid jõuludeks ja aastavahetuseks püütakse lauale panna igapäevasest midagi paremat ja peenemat,» lisab Belgias flaami peres kasvanud mees. Enamasti kuuluvad pühadelauale tõelised delikatessid, nagu foie gras ehk nuumhane- või pardimaks, austrid, homaarid, ja kalamari, pidujoogiks eelistatakse aga šampanjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles