Kakskümmend ühe hoo(bi)ga

Jaan Rapp
, Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal matkast osavõtnud Suure Munamäe vaatetorni juures.
Eelmisel aastal matkast osavõtnud Suure Munamäe vaatetorni juures. Foto: Külli Leola / Võrumaa Spordiliit

Esimesel jõulupühal asub seltskond matkasõpru vallutama järgemööda Eesti 20 kõrgeimat mäge, mis kõik asuvad Võru maakonnas Haanjamaal. Kuigi ettevõtmine pole kergete killast, toob see kokku sadu inimesi.

«Mõnelgi aastal on osalenud ligi 300 inimest,» ütles MTÜ Spordiühing Ekstreempark juhataja Hillar Irves, kes on koos Tõnu Hendriksoniga juba aastaid ettevõtmisega seotud. Korraldajaks ta end seejuures ei tituleeri, sest ettevõtmist ei korraldavat otseselt keegi. «Kõik toimub omal vastutusel, kuigi muidugi aitame osalejaid nii, kuidas saame.»

Kui osavõtjaterohkeks – ja samas karmiks – matk kujuneb, sõltub suuresti ilmast. «On lootus, et kuna Haanjas on praegu 20 sentimeetrit lund, tuleb ikka õige jõulumatk. Musta maaga pole seda õiget tunnet. Tõsine matk on ikka vööni lumes – ega me siis mööda teid käi,» rääkis Irves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles