Narva linn eraldas muuseumile järgmiseks aastaks vaid neljandiku aastatoetusest

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna võib selguda Narva muuseumi uus juht.
Täna võib selguda Narva muuseumi uus juht. Foto: ImagoStock&People/Imago/Imagebroker/Scanpix

Segadus Narva muuseumi rahastamisega jätkub ka tuleval aastal. Täna kinnitas Narva uue aasta eelarve ja lõviosa muuseumi toetussummast saadeti esialgu reservi.

Narva volikogu otsustas, et muuseum saab tuleval aastal esialgu vaid neljandiku linna poolsest aastatoetusest – see on umbes 107 000 eurot, mis peaks katma muuseumi esimese kvartali vajaduse. Ülejäänud osa 430 000-st eurost hoiab volikogu reservis, vahendasid ERRi raadiouudised.

Volikogu Keskerakonna fraktsioon põhjendas seda asjaoluga, et muuseumi juhi konkurss luhtus ja praegune juhatuse liige on ajutine. Muuseumi rahastamise teema juurde tuleb volikogu tagasi pärast muuseumi juhi valimist. Eelarve muudatuse autor, Keskfraktsiooni esimees Aleksei Voronov ei soovinud muuseumi rahastamise teemat põhjalikumalt kommenteerida, kuid ütles, et 70 000 eurot, mille linn muuseumile veel selle aasta toetusest võlgu jäi, on juba kulutatud ja muuseum seda enam ei saa.

SA Narva Muuseum ajutine juhatuse liige Ivo Posti ütles, et volikogu otsus paneb ta väga raskesse olukorda. «Meil on eelmisest aastast jätkuvasti ajatatud maksud suurusjärgus 70 000 eurot, mis jäi eelmisel aastal eelarvest eraldamata. See tähendab, et kui nüüd eraldatakse see 100 000 esimeseks kvartaliks, siis selles 70 000 me juba peame ära maksma riigimaksud 10. jaanuariks,» ütles Posti,

Sellest omakorda tuleneb Posti sõnul ka see küsimus, millal see 100 000 eurot eraldatakse, millal see arvele jõuab jne. «Meil on väga raske olukord. Ma oleks eeldanud positiivset avangut selles mõttes, et eraldatakse raha ja me saame rahulikult istuda maha ning rääkida sellest edasi.»

Küsimusele, mida muuseum nüüd edasi teeb, ei osanud Posti kindlat vastust anda. «Meil on varasemast ajast olemas mustad stsenaariumid, need on ka läbi meedia käinud. Aga kuna ma olen ametis alles kolmandat päeva, siis ma ei saa selle kohta seisukohavõtu mõttes öelda,» ütles Posti.

Ta lisas, et kiiresti tuleb läbi viia kriisinõupidamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles