Korruptsiooniteemaliste artiklite konkursi võitis Postimehe ajakirjanik

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsministeeriumi ja ajalehtede liidu korraldatud ajakirjandustudengite korruptsiooniteemaliste artiklite konkursi võitis Kadri Kuulpak.
Justiitsministeeriumi ja ajalehtede liidu korraldatud ajakirjandustudengite korruptsiooniteemaliste artiklite konkursi võitis Kadri Kuulpak. Foto: Justiitsministeerium

Justiitsministeeriumi ja ajalehtede liidu korraldatud ajakirjandustudengite korruptsiooniteemaliste artiklite konkursi võitis Kadri Kuulpak.

Justiitsminister Urmas Reinsalu tunnustab noori ajakirjanikke, kes korruptsioonitemaatikat oma lugudes käsitlevad.

«Igasugune korruptiivne tegevus tuleb avalikult hukka mõista ja siin on ajakirjanikud oluliseks osapooleks selliste juhtumite avalikuks toomisel ning lugejate mõtlema panemisel. Võidutöö viitab süsteemsele korruptsioonile ja näitab, et korruptiivsed teod sünnivad väga erinevates organisatsioonides. Korruptsioon ei ole ainult pealinna ega suurte asutuste probleem, seda saab märgata ka mujal ja alati peab sekkuma,» ütles Reinsalu.

Artiklikonkursi eesmärgiks on innustada ja toetada korruptsioonialast uurivat ajakirjandust ning korruptsioonialast mõttevahetust, et toetada teadlikkuse tõusu Eestis, eelkõige kohalikul tasandil, ning tunnustada ajakirjanduse üliõpilasi.  Konkursile esitatud artiklid pidid esile tooma korruptsioonijuhtumi, näidates sellega korruptsioonivastase tegevuse kitsaskohti ja osutades kasutamata võimalustele. 

Valikukomisjoni kuulusid Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Mart Raudsaar, Tartu Ülikooli ajakirjanduse õppetooli juhataja Halliki Harro-Loit, Ekspress Grupi uuriva ajakirjanduse juht Tarmo Vahter, Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi lektor Priit Hõbemägi, justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna analüüsitalituse juhataja Mari-Liis Sööt ning sama talituse nõunik Kätlin-Chris Kruusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles