Kataloonia iseseisvuslased säilitasid parlamendienamuse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GRAPHIC NEWS

Kataloonia parlamendivalimiste tulemused tõid esile sügava lõhe piirkonna iseseisvuse pooldajate ja vastaste vahel. Valimistulemused oli tagasilöök ka Hispaania peaministrile Mariano Rajoyle, kes oli lootnud, et hääletamisega õnnestub Kataloonia taas ohjesse saada. Selle asemel näitavad värsked valimistulemused, et Hispaania poliitiline ebastabiilsus ei kao kuhugi.

Kuigi neljapäeval toimunud valimistel kogus enim hääli Hispaania koosseisu jäämist pooldav paremtsentristlik Ciudadanose (Cs) partei, siis kokkuvõttes said regionaalparlamendis enim kohti iseseisvuslased. Nende käes on 135-liikmelises parlamendis nüüd 70 kohta.

Kuigi eelnevad küsitlused näitasid, et menukaim eraldumismeelsete partei on nüüd Vabariiklikud Vasakpoolsed (ERC), tuli teiseks siiski endise Kataloonia presidendi Carles Puigdemonti Kataloonia Euroopa Demokraatlik Partei (PDECAT) 34 mandaadiga, ERC sai 32 kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles