Vene sõjaväega võitlevale Paltsule kumab lootusekiir (2)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Paltsu endine abi Tallinna linnavalitsuses ja tema praegune esindaja Sevastopolis Juliana Preobraženskaja seisab metsateel, mis viib Paltsu maatükile. Minna jääb kõigest mõnisada meetrit, kuid eemal takistavad teed Vene sõjaväelased.

Tõnis Paltsu esindaja Sevastopolis Julianna Preobraženskaja. Tõnis Paltsu maatükk. Krimm. 

lt/: Foto: LIIS TREIMANN
Tõnis Paltsu endine abi Tallinna linnavalitsuses ja tema praegune esindaja Sevastopolis Juliana Preobraženskaja seisab metsateel, mis viib Paltsu maatükile. Minna jääb kõigest mõnisada meetrit, kuid eemal takistavad teed Vene sõjaväelased. Tõnis Paltsu esindaja Sevastopolis Julianna Preobraženskaja. Tõnis Paltsu maatükk. Krimm. lt/: Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Teel seisab silt: «Stopp! Venemaa kaitseministeeriumi territoorium!» Selle sildi ees peatasid novembri lõpus kaks automaatidega relvastatud sõduri Postimehe ajakirjanikud, kui tahtsime pääseda Tallinna endise linnapea Tõnis Paltsu maavaldustele Krimmis Musta mere ääres.

«Edasi ei saa! Meil on siin õppused,» teatas üks automaaturitest, kes kandis Vene armee vormi. Teine sõdur oli Vene rahvuskaardi vormis. See viitas, et õppusi pidas rahvuskaart, paar aastat tagasi Vene sisevägede asemele loodud eraldi jõuametkond, mida juhib president Vladimir Putini endine ihukaitseülem kindral Viktor Zolotov.

Juba aastaid Paltsu huve kohapeal esindav Juliana Preobraženskaja, tema endine abi Tallinna linnavalitsuse ajast, laiutas käsi: jõu vastu ei saa midagi teha! «Päris tavaline see olukord pole, aga vähemalt kaks-kolm korda kuus nad õppusi korraldavad,» ütles Preobraženskaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles