Norras hašišilastiga tabatud Eesti naine sai vanglakaristuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Norra kohus mõistis üheksaks kuuks vangi Eestist pärit noore naise, kes oktoobri lõpus Ørje piiripunktis hašišilastiga tabati, kirjutab sealse rahvusringhäälingu (NRK) uudisteportaal.

Eestist pärit 20-aastane naine mõisteti üheksaks kuuks vangi, pärast seda kui ta oktoobri lõpus Ørje piiripunktis 1,7 kilo hašišiga vahele jäi. Naine tunnistas eelmisel nädalal Heggeni ja Frølandi ringkonnakohtus oma süüd. Ta selgitas, et otsustas narkootikume smugeldada selleks, et enda võlga tagasi maksta, kirjutab NRK.

Stockholmi Osloga ühendaval maanteel asuva Ørje piiripunkti toll leidis naise autost hašišit ööl vastu 30 oktoobrit. Sõiduki seljatugedesse peidetud uimastid avastas narkokoer. Seejärel andsid Ørje tollipunkti töötajad naise Norra politseile üle.

Rootsi piiriga külgnevas Østfoldi fylke's tuleb salakaubavedu ette perioodiliselt. Nii näiteks jäi oktoobri teises pooles Ørjest mõnikümmend kilomeetrit lõunas asuvas Svinesundi piiripunktis vahele poolakas, kelle autost leiti mitmeid dopingupreparaate ja relvi – nede hulgas ka kaks elektrišokirelva –, pipragaasi ning nupuga nuga.

Hiina turismigiid aga sai 20 000 Norra kroonise ehk ümberarvestatult enam kui 2000-eurose nõude, kui ta üritas 3. oktoobri pärastlõunal 6000 deklareerimata sigaretiga Norrasse siseneda. Suitsud leiti turismibussist giidi pagasi hulgast. Ta ise väitis, et sigaretid olid kaasa võetud kingituseks.

Juunis saadi kätte poolakas, kes sisenes riiki autoga, millel olid Taani libanumbrid. Sõituki lastis oli 1500 liitrit õlut ja 343 liitrit viina. Sama kodanik oli smugeldamisega vahele jäänud ka mais.

Aprillis aga tabas toll samas kandis kaks saksa meest, kellel oli kaasas elektrišokirelv ja 20 grammi marihuaanat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles