Päästjaid tõrjunud mees suri korteripõlengus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna öösel hukkus Viljandimaal Kolga-Jaanis mees, kelle ukse taga olid korduvalt käinud päästjad.

Öösel kell 2.13 said päästjad teate Viljandimaalt Kolga-Jaanist, kus Apteegi 3 kortermajas põles üks teise korruse korter. Esimesena jõudsid sündmuskohale kohalikud vabatahtlikud, nende saabumise ajaks olid leegid akendest väljas.

Põltsamaa päästjad tegid kohe suitsusukeldumist ning leidsid elutoast vanema mehe. Korterist välja toodud inimese elu kahjuks päästa ei õnnestunud.

Päästjate sõnul istus mees tugitoolis, toas põlesid nii diivan kui ka tugitool. Aimu korteris olnud kuumusest andsid nii ära sulanud televiisor kui ka kõrval ruumide seintel olnud pistikud, mis olid samuti sulama hakanud.

Päästjate sõnul korteris suitsuandurit ei olnud. Vabatahtlikud päästjad on aja jooksul üritanud viiel korral sellesse korterisse sisse pääseda ja kodukülastust teha, kuid peremees ei lasknud päästjaid tuppa.

Millest tulekahju alguse sai, ei ole veel teada. Kuna hukkunud mees oli suitsetaja, uuritakse ühe võimaliku versioonina ka hooletut suitsetamist.

Ülemine naaber oli tulekahju ajal suitsulõksus, kuid sealsed elanikud sulgesid oma kodu uksed ja aknad ning andsid läbi akna päästjatele märku, et nad on kodus. Kohe, kui olukord võimaldas, pääsesid nad värske õhu kätte. Naabrid vigastada ei saanud. Põlenud korteri alumine korter sai veekahjustusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles