Eesti õigeusu kirik tahab 1,4 miljonit mungakloostri rajamiseks (14)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metropoliit Stefanus
Metropoliit Stefanus Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sarnaselt Eesti Evangeelsele Luterlikule Kirikule (EELK) soovib ka Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik (EAÕK) sõja ja okupatsiooni käigus tehtud ülekohtu heastamiseks toetust 1,423 miljonit eurot, millega tahetakse rajada mungaklooster.

«Palume täiendavalt eraldada omandireformi reservfondist tagastamatu toetusena 1 423 000 eurot Eesti Apostlik-Õigeusu Kirikule sõja ja okupatsiooni käigus omandiõiguse rikkumisega tehtud ülekohtu heastamiseks ja võrdse kohtlemise tagamiseks,» vahendab ERR uudised Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Stefanuse ja arhon Tõnis Rüütli kirja rahandusministeeriumile.

Stefanuse ja Rüütli sõnul on täiendava taotluse esitamine õigustatud, kuna selleks, et EAÕK oleks rahvusvaheliselt tunnustatud õigeusu kirikuna Eestis, on hädavajalik rajada kloostrid.

Nunnakloostri rajamisega Saaremaal on juba alustatud ja klooster põhimõtteliselt toimib, järgmisena tuleb rajada mungaklooster.

Eelmisel nädalal esitas EELK rahandusministeeriumile taotluse saada sõja ja nõukogude okupatsiooni ajal kirikutele tehtud ülekohtu heastamiseks 6,753 miljonit eurot.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles