Eesti kodanik mõisteti Ukrainas süüdi Donbassis sõdimise eest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei vahistas Vladimir Poljakovi 2015. aastal Tallinnas. Politsei kinnitusel tõestab see dokument, et mees sõdis Luganski separatistide eest.
Kaitsepolitsei vahistas Vladimir Poljakovi 2015. aastal Tallinnas. Politsei kinnitusel tõestab see dokument, et mees sõdis Luganski separatistide eest. Foto: kaitsepolitsei

Ukraina kohus mõistis Donbassi separatistide eest sõdimises süüdi Eesti kodaniku Vladimir Poljakovi, kuid vabastas ta kohtusaalis.

Luganski oblasti Lisitšanski linnakohus karistas Poljakovi eelmisel nädalal viie aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangitusega. Kohus luges tema karistuse kantuks eeluurimisel vahi all istutud ajaga, ütles kohtu pressiesindaja Polina Roskošna Postimehele. Kohus arvestas eeluurimise ajal istutud ühe päeva kahe eest, ütles ta.

37-aastast Poljakovi süüdistas Ukraina julgeolekuteenistus SBU selles, et ta kuulus Luganski Rahvavabariigi (LNR) terroriorganisatsiooni ja sõdis selle eest Luganski sõjaväekomandantuuri polgus. Süüdistuse järgi jõudis Poljakov LNRi eest sõdimas käia 2014. aastal kaks korda. Poljakovi vahistas Eesti kaitsepolitsei Tallinnas 2015. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles