Soome instituut sai loa mereuuringute läbiviimiseks Eesti vetes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lohusalu laht.
Lohusalu laht. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Välisministeerium andis Soome keskkonnainstituudile loa viia Eesti merealal läbi mereuuringuid.

Välisministeerium rahuldas Soome keskkonnainstituudi mereuuringute keskuse taotluse viia alates tuleva aasta 1. jaanuarist kuni 31. detsembrini Eesti merealadel läbi HELCOM monitooringut, selgub välisministeeriumi dokumendiregistris avaldatud dokumendist. Soome keskkonnainstituut kasutab monitooringu läbiviimiseks uurimislaevu Aranda, Meri ja Aura.

Välisministri käskkirja kohaselt peab Eesti vetes toimuvate uurimistööde ajal olema Eesti esindajal soovi korral võimalik viibida uurimislaeva ja tehisrajatiste pardal ning soovi korral osa võtta uurimistöödest.

Ka peab uurimislaev analüüsima navigatsioonipiirkonda ning seal paiknevaid kaableid ja torusid ning samuti analüüsima navigatsioonipiirkonnas aset leidvaid sündmusi, nagu näiteks kaitseväe õppused ja radarite töö.

Pärast uuringute lõppu peab instituut esitama välisministeeriumile uuringute käigus saadud andmed ning võimaldama Eesti riigiasutustele soovi korral vaba ligipääsu kõikidele uurimismaterjalidele ja - seadmetele.

Pärast uurimistööde lõppu peab laeva meeskond eemaldama merest kõik oma rajatised ja seadmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles