Hiiumaa esimene kunstivargus lõppes kurvalt

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärdlast näituselt varastatud Pääro Metsandi teos «Võrk Tuules».
Kärdlast näituselt varastatud Pääro Metsandi teos «Võrk Tuules». Foto: Pääro Metsand

Kärdla näitusesaalist varastati 21. detsembril fotograaf Pääro Metsandi digigraafiline teos «Võrk tuules», peaaegu nädal hiljem leiti taies lõhutuna.

«Pilt oli topitud väga avalikus kohas asuvasse prügikasti, pilt oli raamist välja võetud ja kortsutatud, klaas lõhutud,» rääkis Pääro Metsand Hiiu Lehele. Ta oletas, et kuna pilti hakati sotsiaalmeedias kohe otsima, ei juletud seda seinale panna ja pilti prügikasti toppides püüti varguse jälgi kustutada.

«Kurb, aga minu jaoks ei ole vargused Hiiumaal enam uudis ja ma lukustan oma autoust juba mitu aastat,» nentis Metsand. Kunstnik  jääb ootama, mida politseil õnnestub juhtunu kohta välja selgitada.

Varastatud teose suurus oli 60 x 80 sentimeetrit, see oli raamitud ja kaetud õhukese pleksiklaasiga. Kunstniku sõnul oli töö käsitsi signeeritud ainueksemplar ja trükifail ei ole kuskilt avalikkusele kättesaadav, seega kellegi kodu seinal seda tööd paberile trükituna olla ei tohiks.

Teadaolevalt on tegemist Hiiumaa esimese kunstivargusega otse näituselt.

Fotograaf Pääro Metsandi digigraafiline teos «Võrk tuules» varastati Kärdla kultuurikeskuse näitusesaalist 21. detsembril. Kriminaalmenetlust alustati päev hiljem. Vargusega tekitati varalist kahju 500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles