Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik saab riigilt kokku ligi 1,6 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metropoliit Stefanus
Metropoliit Stefanus Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik (EAÕK) sai riigilt toetust 1,576 miljonit eurot, millest 1,153 miljonit eraldas valitsus omandireformi reservfondist sõja ja okupatsiooni käigus omandiõiguse rikkumisega tehtud ülekohtu heastamiseks.

Kui eile räägiti, et EAÕK sai valitsuselt 1,153 miljonit eurot, siis nüüd on teada, et riigilt saadava raha juurde arvutatakse lisaks 423 400 eurot. Tegemist on summaga, mille määras Võru maavalitsuse hindamiskomisjon Petseri kloostri kompensatsiooniks. Seega on EAÕK-le toetusena arvestatud summa kokku ligi 1,6 miljonit eurot, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo BNSile. 

Lisanduv summa lõpetab poolelioleva kohtuvaidluse Petseri kloostri osas, mis nüüd kuulub Venemaale. «Eesti Apostelliku Õigeusu Kiriku puhul on vaidlus käinud Petseri varade üle. Nendes lepingutes nähakse ka ette see, et hea tahte avaldusena loobuvad kirikud nendest vaidlustest. Nad saavad toetust ja loobuvad nendest varalistest vaidlustest, mis on omandireformi käigus üleval olnud,» ütles riigihalduse minister Jaak Aab eilsel valitsuse pressikonverentsil.

Eesti Evangeelset Luterliku Kirikut (EELK) toetas valitsus omandireformi reservfondist eralda vahendid tagastamatu toetusena 6,8 miljoni euroga. Seega toetab valitsus kirikuid omandireformi reservfondist kokku 8 miljoni euroga.

Loe lähemalt: 

Valitsus eraldas kirikutele okupatsioonikahjude hüvitamiseks kaheksa miljonit eurot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles